Bolniško maziljenje

Zakramenti-0872.jpg

Zakrament bolniškega maziljenja je zakrament, ki bolnika okrepi in ozdravi. To ni zadnji zakrament ali zakrament za smrt.

Prejmete ga lahko, če ste krščeni, v vsaki težji bolezni, naj bo ta duhovna ali telesna. V starosti ga lahko prejmete vsako leto ob priložnostnem srečanju na župniji ob vsakoletnem srečanju starejših in bolnih ali na vseslovenskem srečanju bolnikov in invalidov na Brezjah.

Pred vsakim odhodom v bolnišnico ali na operacijo je dobro prositi zdravnika naših duš in teles, Jezusa Kristusa, za duhovno moč in telesno zdravje. Vedno znova prosimo, da pri bolnikih ne čakate na zadnje ure njihovega življenja.

Dragi svojci vseh bolnih, s skrbjo in občutkom nagovorite svoje bolne sorodnike, da v težkem življenjskem stanju lahko prejmejo zakramente in jih duhovnik obišče na domu. Pokličite in radi bomo prišli k bolniku.

Bolnike redno obiskujemo ob prvih petkih v mesecu. To je tudi priložnost, da bolniki ali ostareli opravijo sveto spoved in prejmejo sveto obhajilo. Sporočite nam, če imate doma bolnika ali ostarelega, da ga obiščemo.