PETER KLEPEC / ORATORIJ 2019DRAGI STARŠI IN OTROCI!

Animatorska ekipa se že od februarja dalje pridno pripravlja na letošnji oratorij, ki nosi naslov: »Imaš moč«. Junak, ki nas bo spremljal skozi ves teden počitnic, je Peter Klepec, slovenski mitološki lik, ki so ga v obliki pravljice, pripovedke ali kako drugače opisali številni slovenski avtorji.

Logo za banner.jpg

TE ZANIMA KDO JE LETOŠNJI GLAVNI JUNAK?

Peter Klepec je preprost, slaboten fantič brez očeta iz Osilnice, ki si služi kruh kot pastir. A zaradi njegove slabotnosti ga izkoriščajo drugi pastirji in si ga naredijo za pravega hlapca. V svoji stiski prosi Boga za moč, da bi se jih lahko obranil in Bog mu željo izpolni. Od takrat se pastirji in sovaščani bojijo njegovega maščevanja, toda Klepec jim odpusti in se odloči svojo moč uporabiti za to, da bo sebi in svoji materi uredil njivo na prej neuporabni zemlji, da se bosta lahko sama preživljala.

Nekega dne v vas pripotuje kraljevi sel, ki išče junaka, ki bi se bojeval z velikanskim bojevnikom napadajočih Tatarov in tako kraljestvo ubranil pred vojno. Peter se odloči, da bo kralju priskočil na pomoč. Velikana premaga in Tatare prežene, vendar kralj snede svojo besedo in odlaša s Klepčevo nagrado.

Te zanima koliko časa bo trajala Petrova potrpežljivost in kako se bo njegova zgodba končala? Pridruži se nam na poletnem oratoriju v Sostrem od 8. do 14. julija, 2019.

IMG_3291.JPG

KOMU JE NAMENJEN ORATORIJ?

Oratorij je namenjen osnovnošolskim otrokom in tistim, ki bodo jeseni začeli obiskovati šolo. Mlajših otrok zaradi organizacije programa in potreb po animatorjih na oratorij žal ne moremo sprejeti.

IMG_5986.JPG

URNIK ORATORIJSKEGA DNE

8.45 – zbiranje otrok

9.00 – uvodna molitev, himna, dvig zastave, dramska igra,

10.00 – kateheza

11.00 – delavnice

12.30 – kosilo in odmor

13.30 – popoldanski program, igre, obiski gostov

15.30 – zaključek na igrišču, spust zastave

JUTRANJE VARSTVO

Za otroke do 2. razreda bo organizirano vsakodnevno jutranje varstvo od 7.30 dalje. Zaželjeno je, da ostali otroci pridejo okoli 8.45.

ORATORIJSKI TEDEN

Oratorijski teden traja od ponedeljka do nedelje. V tem tednu se:

  • odpravimo na izlet,

  • gremo na pohod,

  • priredimo vodne igre,

  • organiziramo nočni oratorij (ta je namenjen otrokom od 6. do 8. razreda),

  • gremo plavat na bazen Kodeljevo.

V nedeljo imamo zaključno mašo in praznovanje na oratorijskem prizorišču, kamor ste vsi zelo lepo povabljeni.

FOTOGRAFIJE ORATORIJA

Fotografije dnevno objavljamo na naši facebook strani “Oratorij Sostro”.