Nove prilagoditve za župnijo

Spoštovani!

Včeraj je prišel nov odlok naših škofov, ki je tokrat v skladu z vladnim odlokom (https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-zbiranja/), da je pred in v cerkvi lahko največ 6 ljudi.

Za našo župnijo to pomeni naslednje: skupne priprave na prejem zakramenta svetega obhajila ne bo več. Vsak naj se že doma pripravi na prejem zakramenta svetega obhajila. Obudi naj kesanje (premisli in obžaluje naj svoje grehe in zmoli kesanje) in Oče naš.

V cerkev boste lahko vstopili pri glavnih vratih. Delivec svetega obhajila (duhovnik ali diakon) bo stal na sredi cerkve ter vas obhajal. Vi pa boste takoj izstopili iz cerkve pri stranskih vratih. Tako ne bo srečevanj in gneče. Prosim vas, da se ne zadržujete po prejemu svetega obhajila v cerkvi ali pred njo.

Zakrament svetega obhajila boste lahko med tednom (od ponedeljka do sobote) prejeli od 18.00 do 18.10. Ob nedeljah boste lahko obhajilo prejeli: na Javorju od 8.30 do 8.45, v Sostrem pa od 9.30 do 9.45 in od 18.00 do 18.15.

Cerkev bo vsak dan med tednom (od ponedeljka do petka) od 17.00 do 18.00 odprta za osebno molitev v tišini. V tem času bom v učilnici tudi na voljo za sveto spoved.

Prosim upoštevajte, da se v cerkvi ne sme zadrževati več kot 6 oseb. Ob 18.00 bodo najprej prejeli obhajilo vsi tisti, ki so v cerkvi, potem pa še tisti, ki boste čakali pred cerkvijo.

Veljati začne v četrtek, 29. oktobra 2020.

Aleš, župnik