Šmarnice

Pozdravljeni!

Letošnja šmarnična pobožnost bo oblikovana drugače kot smo bili do sedaj navajeni. Otroci naj ostanejo doma in naj preko radia poslušajo ali pa jim vi preberite šmarnice. Pošiljam šmarnice in tudi plakat za otroke. Uradne odrasle šmarnice boste prav tako lahko poslušali po radiu.

Šmarnična pobožnost v cerkvi bo potekala tako, da bomo po zaključeni sveti maši skupaj zmolili Marijine litanije ter drugo molitev, ki jo je predlagal papež Frančišek.

Vem, da ste zelo iznajdljivi in boste pri veliki ponudbi sami poiskali tisto možnost, ki vam najbolj ustreza, vam in vaši družini. Hkrati pa vam pošiljam nekaj povezav, kjer lahko najdete šmarnična branja:

· Na Radiu Ognjišče bo šmarnice za otroke bral Jure Sešek v oddaji Bim bam bom ob 10.15, spremljali pa jih boste lahko tudi na TV Exodus.

· Na spletni strani Slovenskega katehetskega urada bodo vsak dan dostopne povezave do šmarnic tako za otroke kot za odrasle. Za otroke: Marjeta Cerar: Največji dar (besedilo, posnetek, šmarnični izziv - pobarvanka ali naloga za reševanje, povezovanje, labirint ..., slikica z nalogo) Za odrasle: Bogdan Dolenc: Sveti Janez Henrik Newman (besedilo, posnetek, šmarnična misel).

· Na You Tube kanalu Župnije Lj – Bežigrad bo šmarnično branje za otroke bral p. Andraž Arko, šmarnično branje za odrasle pa p. Miran Špelič:

Otroci: p. Andraž Arko
Odrasli: p. Miran Špelič

· Na spodnji povezavi dobite šmarnice za družino, ki jo pripravljajo na iskreni.net

https://www.iskreni.net/vsebine/zivljenjski-slog/cisto-nase-smarnice-unikatne-smarnice-za-vsako-druzino

Vas vse skupaj lepo pozdravljam!

Aleš, župnik

Šmarnice za odrasle
Šmarnice za otroke
Šmarnice za otroke - plakat pobarvanka