Papež poziva: na pandemijo odgovorimo z molitvijo po vsem svetu

Papež poziva: na pandemijo koronavirusa odgovorimo z molitvijo po vsem svetu. V koledarje, kot opomnik na mobitele, si zapišite dva datuma in sicer 25. in 27. marec.

Molitev 25. marca

Papež Frančišek je izrekel pomemben poziv, naslovljen vsem voditeljem krščanskih cerkva. »V teh dneh preizkušnje, ko človeštvo drgeta pred grožnjo pandemije, bi rad vsem kristjanom predložil, da bi svoje glasove združene dvignili k Nebu. Vabim vse poglavarje cerkva in voditelje vseh krščanskih skupnosti, skupaj z vsemi kristjani raznih veroizpovedi, da bi prosili Najvišjega, vsemogočnega Boga, tako, da bi istočasno zmolili molitev, ki nas jo je naučil naš Gospod Jezus Kristus. Vse torej vabim, naj molijo večkrat na dan, vsi skupaj pa zmolimo Očenaš prihodnjo sredo, 25. marca, opoldne; vsi skupaj. Na dan, ko se mnogi kristjani spominjajo oznanila Devici Mariji o učlovečenju Božje Besede, naj Gospod usliši enodušno molitev vseh njegovih učencev, ki se pripravljajo slaviti zmago Vstalega Kristusa.«

Molitev 27. marca

Papež Frančišek je dodal, da bo s tem istim namenom pred praznim Trgom na ploščadi bazilike Sv. Petra vodil, molitev prihodnji petek, 27. marca, ob 18.00 uri. Toplo je vse povabil naj se duhovno tega udeležimo po sredstvih obveščanja. Poslušali bomo Božjo besedo, k Gospodu bomo povzdignili svoje prošnje in častili Najsvetejši zakrament. Z njim bo sveti oče ob koncu podelil blagoslov Urbi et Orbi (Mestu in svetu), s čimer bo povezana možnost prejema popolnega odpustka. Na pandemijo virusa hočemo, po papeževih besedah, odgovoriti z vseobsegajočo molitvijo, sočutjem in nežnostjo. Priporočil je, naj ostajamo povezani in naj najbolj osamljenim in preizkušanim ljudem damo občutiti svojo bližino. Podobno kot pri jutranji sveti maši, je tudi zdaj spodbudil, naj še danes popoldne vzamemo v roke Evangelij in v miru in počasi beremo 9. poglavje Janezovega evangelija. Zagotovil je, da bo tudi sam tako naredil, saj nam bo to vsem dobro delo.